جراحی لیپوساکشن

جراحی لیپوساکشن و نکات مهمی که باید بدانید!

معمولا مردم جراحی لیپوساکشن را به عنوان جایگزینی برای کاهش وزن در نظر می گیرند. اگر شما اضافه وزن دارید، می توانید با ورزش و رژیم غذایی وزن خود را کاهش دهید. اما اگر اضافه وزن زیادی در نقاط خاصی از بدن خود دارید لیپوساکشن می تواند گزینه مناسبی برای کمک به شما باشد. در ادامه می خواهیم به جزئیات بیشتری از این عمل پیکرتراشی بپردازیم.

مراحل لیپوساکشن

لیپوساکشن یک روش لاغری موضعی یک جراحی کم تهاجمی برای تناسب اندام است و یک روش جراحی زیبایی است که برای کاهش چربی های بدن مورد استفاده قرار می‌گیرد. این روش عموما بر روی مناطقی مانند شکم، پهلوها، ران ها، بازوها، دور مچ پا و گردن انجام می‌شود. در طول عمل جراحی، چربی های زیر پوستی از بدن جدا می‌شوند و از طریق جذب، آسپیراسیون یا تزریق آنها به مناطق دیگر، فرم کلی بدن اصلاح می شود. این جراحی برای همه کسانی که اضافه وزن دارند، مناسب نیست اما از اصلی ترین مزایای آن این است که تاثیرات آن بلافاصله بعد از جراحی قابل مشاهده است.

بیشتر بخوانید: قیمت عمل پیکر تراشی

لیپوساکشن برای کدام قسمت های بدن استفاده می شود؟

جراحی لیپوساکشن برای از بین بردن چربی در نقاطی از بدن استفاده می شود که به رژیم و ورزش جواب نمی دهد. بسته به نیاز فرد قسمت های مختلفی ممکن است تحت انجام جراحی لیپوساکشن قرار بگیرد. از اصلی ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • زیربغل
  • دست
  • کمر
  • شکم
  • پهلو
  • ران
  • زانو
  • مچ پا
  • گونه
  • چانه
  • گردن
  • صورت
  • قفسه سینه

در صورتی که چربی های موضعی در هرکدام از این بخش ها وجود داشته باشد، می توان به لیپوساکشن آن را اصلاح کرد. به علاوه، این جراحی می تواند برای کوچک کردن پستان و درمان رشد غدد شیری در مردان نیز استفاده شود.

اثربخشی جراحی لیپوساکشن چگونه است؟

زمانی که وزن اضافه می کنید، اندازه و حجم سلول های چربی افزایش پیدا می کند. در عوض، لیپوساکشن تعداد سلول های چربی که در قسمت های خاصی از بدن وجود دارد را کاهش می دهد. مقدار چربی که توسط ساکشن از بین می رود، به وسعت چربی موجود در آن قسمت بستگی دارد.

لیپوساکشن باعث بروز سلولیت و یا بدشکلی سطح پوست نمی شود و همچنین ترک های پوستی شما را از بین نمی برد.

اگر قصد انجام لیپوساکشن را دارید باید در سلامت کامل باشید و شرایطی که عمل جراحی را پیچیده می کند مثل سیستم ایمنی ضعیف، دیابت، خونرسانی ضعیف و غیره را نداشته باشید.

انواع جراحی لیپوساکشن

لیپوساکشن تامسنت: این روش یکی از شایع ترین روش های لیپوساکشن است که جراح در آن از محلول استریل ترکیب آب و نمک که به برداشتن چربی کمک می کند و داروی بیهوشی که باعث می شود بیمار درد را احساس نکند، استفاده می کند. سپس، قسمتی از پوست را برش می زند و لوله ای را برای مکش چربی های اضافه در آن قسمت قرار می دهد.

لیپوساکشن UAL

در این روش پزشک  توسط یک میله آهنی انرژی فراصوتی را از زیر پوست شما بیرون می کشد.

لیپوساکشن لیزری

در این روش پزشک از لیرز با شدت زیاد برای از بین بردن چربی ها استفاده می کند.

لیپوساکشن الکتریکی

این روش توسط یک موتور الکتریکی که موجب ایجاد یک جنبش نوسانی در نوک کانول می شود، صورت می گیرد.

کاندیدای مناسب برای عمل لیپوساکشن

باید انتظارت واقع بینانه داشته باشید. لیپوساکشن شکم به از بین بردن سلولیت کمک نمی کند. پس با این هدف اقدام به جراحی ننمایید.

لیپوساکشن یک عمل جراحی است و مانند هر عمل دیگر خطراتی دارد. بنابراین قبل از عمل جراحی حداقل باید موارد زیر را داشته باشید:

  • 30% وزن متناسب داشته باشید.
  • پوست سفت و محکم داشته باشید.
  • سیگار نکشید.
  • مبتلا به بیماری های زمینه ای مثل دیابت و بیماری قلبی نباشید.

لیپوساکشن برای چه کسانی مناسب است؟

معمولا خانم ها و آقایان با ویژگی های زیر بهترین تاثیر را از نتیجه این جراحی میگیرند.

  • کسانی که وزن نرمال دارند یا نزدیک به وزن نرمال خود هستند: لیپوساکشن برای افرادی که به دنبال کاهش وزن به میزان زیاد هستند، مناسب نیست. این روش برای افرادی مناسب است که وزن نرمال یا نزدیک به وزن نرمال خود هستند و تنها مشکلشان تجمع چربی های محدود در برخی مناطق بدن است.
  • کسانی که دارای تجمع چربی محدود در مناطق خاصی هستند: لیپوساکشن معمولا برای افرادی مناسب است که تجمع چربی های محدود در مناطق خاصی از بدن (مانند شکم، پهلوها، رانها و غیره) دارند و به تنهایی با رژیم غذایی و ورزش قادر به کاهش آنها نیستند.
  • کسانی که سلولیت کمتری دارند: لیپوساکشن عمل جراحی است که بر روی چربی های زیر پوستی انجام می‌شود و نمی‌تواند سلولیت را به طور کامل درمان کند. بنابراین، افرادی که مشکل اصلی آنها سلولیت است، بهتر است با روش‌های دیگری از جمله ماساژ، تمرینات و استفاده از محصولات ضد سلولیت پاسخ دهند.

قبل از جراحی لیپوساکشن بدانید

قبل از جراحی لیپوساکشن با پزشک خود در مورد انتظاراتی که از جراحی دارید صحبت کنید. پزشک سوابق پزشکی شما را مطالعه می کند و از شما در مورد شرایط درمانی، دارو و مکمل های گیاهی که مصرف می کنید سوالاتی می پرسد. پزشک از شما می خواهد که مصرف داروهای خاصی را که باعث کاهش خون می شوند را حداقل سه هفته قبل از عمل جراحی متوقف کنید.

قبل از عمل لیپوساکشن ممکن است پزشک دور قسمت هایی که باید چربی آن ها تخلیه شوند را خط بکشد. همچنین ممکن است از محل جراحی عکس قبل و بعد گرفته شود. نحوه انجام آن شما به تکنیک هایی که پزشک استفاده می کند بستگی دارد. جراح بر اساس اهدافی که شما برای جراحی دارید، قسمتی که باید درمان شود و سابقه عمل لیپوساکشن تکنیک مناسبی را برای جراحی در نظر می گیرد.

  • مدت زمان عمل لیپوساکشن بسته به ناحیه مورد نظر و حجم چربی که باید برداشته شود، متفاوت است.
  • لیپوساکشن یک روش سرپایی است و نیازی به بستری شدن در بیمارستان نیست.
  • اکثر افراد می توانند چند روز پس از عمل به سر کار و فعالیت های عادی خود بازگردند.
  • نتایج لیپوساکشن دائمی است، به شرطی که شما وزن خود را بعد از عمل حفظ کنید.

در طول عمل لیپوساکشن چه اتفاق می افتد؟

گاهی عمل لیپوساکشن با بی حسی موضعی و گاهی نیز با بیهوشی کامل صورت می گیرد. تیم جراحی، ضربان قلب، فشار خون و سطح اکسیژن خون را در طول عمل تحت نظر قرار می دهند. عمل لیپوساکشن بر اساس وسعت چربی که باید از بین برود ممکن است چند ساعت طول بکشد.

انتظار درد، ورم و کبودی را بعد از عمل جراحی داشته باشید. پزشک برای کنترل سردرد دارو و برای پیشگیری عفونت آنتی بیوتیک تجویز می کند. قبل از انجام فعالیت های روزانه و برگشت به محل کار باید چند روز استراحت کنید.

مراحل انجام جراحی لیپوساکشن

  1. مشاوره با جراح: در این جلسه، جراح سابقه پزشکی شما را بررسی می کند، ناحیه مورد نظر را معاینه می کند و انتظارات شما را از جراحی می پرسد. جراح همچنین در مورد خطرات و عوارض احتمالی لیپوساکشن و همچنین روش های جایگزین با شما صحبت خواهد کرد.
  2. انجام آزمایشات: ممکن است جراح قبل از عمل، آزمایش خون و سایر آزمایشات را برای شما تجویز کند.
  3. مصرف داروها: جراح ممکن است به شما دستور دهد که مصرف برخی از داروها را قبل از عمل قطع کنید.
  4. آماده سازی محل جراحی: در روز عمل، جراح ناحیه مورد نظر را علامت گذاری می کند و از شما می خواهد که لباس خود را درآورید و جواهرات خود را بردارید.

حین عمل:

  1. بی حسی: لیپوساکشن می تواند با بی حسی موضعی یا بیهوشی عمومی انجام شود. نوع بی حسی بسته به ناحیه مورد نظر، حجم چربی که باید برداشته شود و ترجیح جراح و شما تعیین می شود.
  2. ایجاد برش ها: جراح برش های کوچکی را در ناحیه مورد نظر ایجاد می کند.
  3. تزریق محلول: جراح یک محلول نمکی را به ناحیه مورد نظر تزریق می کند تا چربی ها را شل کند و آنها را از بافت اطراف جدا کند.
  4. مکش چربی: جراح از یک لوله نازک به نام کانولا برای مکش چربی های اضافی از بدن استفاده می کند.
  5. بخیه زدن: پس از برداشتن چربی، جراح برش ها را بخیه می زند یا با بانداژ می پوشاند.

بعد از عمل:

  1. ریکاوری: پس از عمل، شما به اتاق ریکاوری منتقل می شوید تا علائم حیاتی شما بررسی شود.
  2. داروها: جراح ممکن است برای شما داروهای مسکن و آنتی بیوتیک تجویز کند.
  3. پوشیدن گن مخصوص: جراح ممکن است از شما بخواهد که برای چند هفته پس از عمل، از یک گن مخصوص برای کمک به کاهش تورم و بهبود شکل ناحیه استفاده کنید.
  4. پیگیری: جراح شما را در چند هفته اول پس از عمل برای بررسی روند بهبودی معاینه می کند.

اگر لازم باشد که فقط قسمت کمی از چربی برداشته شود، جراحی در مطب پزشک به صورت سرپایی انجام می شود. اگر لازم باشد قسمت زیادی از چربی برداشته شود، شما باید برای عمل جراحی  یک شب را در بیمارستان سپری کنید. در هر دو صورت، از کسی بخواهید شما را تا بیمارستان همراهی کند و تا یک روز بعد از عمل جراحی با شما بماند.

حقایقی در مورد جراحی لیپوساکشن

لیپوساکشن در مطب پزشک به صورت سرپایی و یا در بیمارستان انجام می شود. مطمئن شوید مکانی که در آن این جراحی را انجام می دهید تایید شده و ایمن است و استاندارد های بالایی دارد.

اگر این عمل در مطب دکتر انجام شود، بیمار می تواند همان روز به منزل برود اما اگر وسعت چربی های استخراج شده خیلی زیاد باشد، این اقدام در بیمارستان انجام می گیرد و بعد از یک روز امکان ترخیص فراهم می شود.

قبل از لیپوساکشن پزشک نواحی که باید تحت عمل تخلیه چربی قرار گیرند، نشانه گذاری می کند.

فرد ممکن است به طور کامل بی هوش شود و در طول عمل جراحی متوجه چیزی نشود. همچنین ممکن است به صورت موضعی از بی حسی برای او استفاده شود که در طول عمل جراحی هشیار است اما درد را احساس نمی کند.

این عمل جراحی معمولا با بیهوشی کامل انجام می شود. باید بدانید که لیپوساکشن پروسه کاهش وزن نیست بلکه یک عمل زیبایی است که با استخراج چربی های اضافی به کاهش وزن، کمک می کند. این عمل می تواند برای اهداف درمانی نیز مورد استفاده قرار گیرد.

لیپوساکشن برای چه کسانی انجام نمی شود؟

این جراحی برای کسانی که دچار اضافه وزن کلی هستند مناسب نیست. به همین دلیل به این افراد توصیه می شود قبل از انجام جراحی وزن خود را کاهش دهند. همچنین افراد بعد از انجام این اقدام زیبایی نیز لازم است سبک زندگی سالم اعم از خواب کافی رعایت رژیم غذایی مناسب و تحرک و ورزش در طول روز را رعایت کنند تا در آینده دچار مشکلی نشوند. همچنین بانوان باردار، بانوانی که در ایام شیردهی هستند و بانوانی که به زودی قصد بارداری دارند، لازم است انجام این جراحی را به تعویق بی اندازند.

مزایای جراحی لیپوساکشن چیست؟

لیپوساکشن به منظور بهبود شکل ظاهری به جای فعالیت های فیزیکی استفاده می شود. بیشتر مردم با داشتن یک سبک زندگی سالم شامل رژیم غذایی مناسب، ورزش منظم، و خواب کامل  می توانند به نتایج یکسانی دست پیدا کنند.

جراحی زمانی توسط پزشک توصیه می شود که بیمار با یک سبک زندگی سالم به نتایج دلخواه خود دست پیدا نکرده باشد.

وقتی که فردی وزن اضافه می کند، سلول های چربی بزرگتر می شوند. لیپوساکشن تعداد سلول های چربی مقاوم را کاهش می دهد.

بیماران باید در مورد فواید و مضرات آن با پزشک خود صحبت کنند و با در نظر گرفتن این موارد تصمیم به انجام عمل جراحی بگیرند.

بهبودی بعد از لیپوساکشن چقدر طول می کشد؟

براساس نوع جراحی که پزشک تصمیم می گیرد که بیمار در بیمارستان بماند و یا ترخیص شود. در هر صورت باید انتظار درد، ورم و کبودی را برای حداقل دو هفته داشته باشید. احتمالا پزشک از شما بخواهد که برای کم شدن ورم به مدت یک تا دو ماه بعد از عمل جراحی لباس تنگ بپوشید.

همچنین ممکن است برای جلوگیری از عفونت، آنتی بیوتیک تجویز کند. برخی از افراد می توانند بعد از چند هفته به محل کار خود  و بعد از دو هفته به روال عادی زندگی بازگردند. اما این مورد برای هر فرد می تواند متفاوت باشد.

در مورد روند درمان از پزشک خود این سوالات را بپرسید:

  1. چه دارویی باید استفاده کنم؟
  2. آیا به پانسمان احتیاج دارم؟
  3. آیا به بخیه احتیاج دارم؟ چه زمانی باید بخیه ها را بکشم؟
  4. چه زمانی می توانم دوباره ورزش کنم؟
  5. آیا بعد از عمل جراحی دوباره باید ویزیت شوم؟

همچنین در خصوص عوارض لیپوساکشن نیز جویا شوید.

نتیجه لیپوساکشن

نتیجه لیپوساکشن تا وقتی که التهاب و تورم به طور کامل از بین نرود، مشخص نمی شود. در برخی موارد، از بین رفتن التهاب چند ماه طول می کشد. اما در اکثر مواقع ورم بعد از 4 هفته از بین می رود. کسانی که وزن مناسب خود را حفظ می کنند می توانند انتظار نتایج دائمی را داشته باشند.

ماندگاری نتیجه لیپوساکشن

در عمل لیپوساکشن چربی ها به صورت دائمی برداشته می شوند اما ممکن است شما با افزایش سلول های چربی جدید در قسمت هایی از بدن که لیپوساکشن نشده اند دوباره وزن اضافه کنید.

برای حفظ فرم بدن خود بعد از عمل جراحی از یک رژیم غذایی مناسب و پر از پروتئین که شامل سبزی و میوه، غلات و لبنیات کم چرب باشد، استفاده کنید و به طور منظم نیز ورزش کنید.

کلام آخر

بعد از جراحی لیپوساکشن، تورم بعد از ۴ هفته کاهش پیدا می کند. در عرض چند ماه، انتظار می رود ناحیه تحت درمان ظاهر لاغرتر و خوش فرم تری نسبت به قبل داشته باشد. نتایج حاصل از این جراحی تا مدت زمان زیادی باقی می ماند. اگر بعد از انجام جراحی لیپوساکشن وزن اضافه کنید، توزیع چربی در بدن ممکن است تغییر کند و شما دچار بد فرمی هایی در ناحیه شکم پهلو شوید به همین دلیل توصیه می کنیم بعد از جراحی لیپوساکشن از یک رژیم غذایی مناسب پیروی کنید و تحرک کافی داشته باشید. قبل از انجام هرگونه اقدام پزشکی، از جمله لیپوساکشن، مهم است که با یک پزشک متخصص مشورت کنید تا در مورد گزینه های خود صحبت کنید و مطمئن شوید که این روش برای شما مناسب است.

یک پاسخ
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط