Search
Close this search box.
جراحی پروتز سینه

جراحی پروتز سینه، صفر تا صد

یکی از روش های موجود برای داشتن سینه هایی خوش فرم­ و با سایزی بزرگ تر، جراحی پروتز سینه است. ایمپلنت یا پروتز سینه نوعی پروتز پزشکی است که برای بزرگ کردن، بازسازی سینه و یا اصلاح و بهبود شکل و فرم سینه ها مورد استفاده قرار می گیرد. در این عمل جراحی ایمپلنت یا همان پروتزهای سینه توسط جراح در بافت سینه قرار داده می شود که نتیجه مطلوب و قابل توجهی برای بیمار به ارمغان می آورد. انجام جراحی پروتز سینه برای برخی زنان راهی است برای افزایش اعتماد به نفس و برای برخی دیگر این جراحی راهی برای ترمیم ظاهر سینه از دست رفته آن ها است. چنانچه قصد انجام این جراحی را دارید پیش از گرفتن تصمیم نهایی حتما با یک جراح پروتز سینه با تجربه و متخصص مشورت کنید و تمامی مراحل، نتایج و عوارض انجام این جراحی را با دقت تمام با پزشک خود بررسی کنید.

پروتز سینه

تاریخچه ای از پروتزهای سینه

سال 1889

تزریق پارافین به سینه توسط دکتر جرسونی برای افزایش سایز سینه انجام شد.

سال 1895

دکتر CZERNY با انتقال لیپومای بافت چربی به یک زن برای اولین بار تزریق چربی به سینه را انجام داد.

سال 1920

تزریق پارافین ثانویه به علت ایجاد عفونت و تشکیل توده در سینه ها از بین رفت.

سال 1962

ایمپلنت های سینه سیلیکونی توسط DRS.CRONIN و GEROW در هیوستون، تگزاس معرفی شدند.

سال 1964

پروتزهای سینه نمکی با هدف کاهش اندازه برش ها در فرانسه معرفی شدند.

از سال 1965 تا 1975

تزریق سیلیکون برای بزرگ کردن سینه ها انجام شد. اشتیاق اولیه به محض بروز عوارض از جمله درد، تغییر رنگ بافت سینه و پوست، کاهش یافت.

سال 1992

به دلیل نگرانی های موجود، پروتزهای سیلیکونی با تایید FDA از بازار ایالات متحده حذف شد. اما استفاده از آن ها همچنان در سراسر اروپا و آمریکای جنوبی ادامه داشت.

سال 2000

بیش از 212000 عمل جراحی افزایش سینه در ایالات متحده انجام شد.

سال 2006

استفاده از پروتزهای سیلیکونی در ایالات متحده مجدداً از سوی FDA تأیید شد.

سال 2012

FDA استفاده از پروتزهای سیلیکونی به دو شکل گرد و قطره اشکی را تایید کرد و در همان سال بیش از 330631 عمل بزرگ کردن سینه انجام شد.

هدف از جراحی پروتز سینه چیست؟

انجام جراحی پروتز سینه می تواند برای شما مفید باشد و مزیت هایی به شرح زیر را برای شما فراهم سازد:

  • برطرف کردن کوچکی و نابرابری اندازه سینه ها
  • اصلاح سینه های نامتقارن
  • افزایش سطح اعتماد به نفس
  • تغییر و اصلاح فرم سینه ها
  • اصلاح و ترمیم سینه هایی که به دلیل بیماری سرطان تخلیه شده اند.

سعی کنید انتظارات واقع بینانه ای از جراحی زیبایی سینه خود داشته باشید و در رابطه با اهداف خود از انجام این جراحی با پزشک صحبت کنید.

علل جراحی پروتز سینه

ممکن است برایتان سوال باشد که چه دلایلی می تواند یک فرد به فکر جراحی پروتز سینه بیاندازد؟ در این زمینه باید بگوییم که هر یک از موارد زیر می تواند به تنهایی دلیلی برای اقدام به جراحی پروتز سینه باشد:

  • کوچکی بیش از اندازه سینه ها
  • عدم قرینه بودن دو پستان
  • نافرمی سینه ها
  • بافت سینه ای که از دست داده شده
  • پستان تخلیه شده

توجه داشته باشید که پروتز راه حلی برای افتادگی سینه ها محسوب نمی شود. به عبارتی اگر می خواهید افتادگی سینه ها را بدون افزایش سایز، برطرف کنید باید جراحی لیفت سینه انجام دهید. اگر بخواهید افتادگی و کوچک بودن سینه را همزمان با هم برطرف کنید، در صورت تایید پزشک می توانید لیفت و پروتز سینه را به صورت همزمان انجام دهید.

جراحی پروتز سینه چگونه انجام می شود؟

برای انجام جراحی پروتز سینه مشاوره اولیه که پیش از جراحی صورت می گیرد، بسیار اهمیت دارد. طی این جلسه مشاوره جراح پروتز سینه، معاینه فیزیکی را انجام می دهد. سپس متناسب با فرم و اندازه اولیه سینه، بهترین نوع پروتز، برش ها و انواع تغییراتی که باید اعمال شود را تعیین می کند. در ادامه مراحل عمل پروتز سینه را شرح می دهیم.

مراحل جراحی پروتز سینه

ترتیب مراحل جراحی پروتز سینه را می توان به شرح زیر بیان کرد:

از بیهوشی تا افزایش سایز سینه

مرحله اول، بیهوشی

در ابتدا بیمار تحت بیهوشی قرار می گیرد. ممکن است بیهوشی توسط داروهای مخصوص و یا با تزریق داخل وریدی صورت گیرد.

مرحله دوم، ایجاد برش

با توجه به معاینه پیش از جراحی، نواحی مورد نظر برای برش ایجاد می شود. این برش ها بسته به نوع پروتز و محل تعیین شده برای قرار دادن آن، از سوی پزشک مشخص می شود که در چه نواحی و با چه تعدادی ایجاد گردند. 3 ناحیه ای که برش ها اغلب در آن ایجاد می شود، زیربغل، آرئول و چین زیر سینه است.

مرحله سوم، قرار دادن پروتز سینه

محل مناسب برای پروتز سینه معمولا زیر عضلات ماهیچه سینه، زیر یا پشت بافت سینه است. محل قرارگیری پروتز نیز پیش از جراحی توسط جراح مشخص می شود. در این مرحله تنها کارگذاری پروتز انجام می شود.

مرحله چهارم، بستن محل برش با بخیه

نواحی برش داده شده و پوست های جدا شده در نهایت توسط بخیه یا چسب های مخصوص بسته مب شود. برخی از بخیه ها پس از جراحی ایجاد می گردد و جذبی هستند.

بهترین محل قرارگیری پروتزها در سینه

محل مناسب برای قرار دادن پروتز سینه

پروتزها به طور کلی در زیر بافت سینه یا زیر عضله سینه قرار می گیرند. قرار دادن پروتز در زیر عضله سینه همواره دوره نقاهت بیشتری دارد زیرا نسبتا سخت تر از زمانی است که پروتز در زیر بافت سینه قرار می گیرد. قرار دادن پروتز در زیر عضله سینه برای خانم های لاغر همواره مناسب تر بوده است. البته برای تعیین محل مناسب قرارگیری پروتزها جراح چند مولفه را در نظر می گیرد و با توجه به آن بهترین تصمیم را اتخاذ می کند:

  • اینکه فرد قصد بارداری دارد یا خیر
  • شرایط سنی
  • سبک زندگی و وضعیت اشتغال او
  • فرم پستان
  • جنس پوست سینه
  • شرایط سلامتی و سوابق بیماری افراد

بهترین پروتز سینه کدام است؟

پروتزهای سینه عموما با دو نوع سیلیکونی و سالینی شناخته می شوند. اما جالب است بدانید که پروتزها را می توان از چندین جهت مختلف، دسته بندی کرد. در ادامه به دسته بندی های مختلف پروتزها می پردازیم.

انواع پروتزها از لحاظ مواد تشکیل دهنده

پروتزها را از نظر مواد تشکیل دهنده آن ها می توان به دو نوع رایج سیلیکونی و آب نمکی (سالینی) تقسیم بندی نمود.

پروتزهای سیلیکونی رایج ترین نوع مورد استفاده از ایمپلنت های سینه به شمار می آید. این نوع از پروتزها کمتر جمع یا چروک می شوند و احساسی مشابه بافت سینه های طبیعی دارند. هر چند نشت کردن ژل سیلیکونی داخل این نوع از پروتزها موجب ایجاد توده هایی در سینه می شود.

ایمپلنت های سالین به احتمال زیاد در طول زمان ممکن است جمع شده و یا دچار پارگی یا افتادگی شوند. در صورت پارگی این نوع از پروتزها و نشت آب نمک داخل آن، بدن شما تمامی این آب نمک را جذب می کند و هیچ مشکلی نیز پیش نخواهد آمد.

انواع پروتزها با اندازه های مختلف

اندازه پروتزها با یکدیگر متفاوت است و انتخاب بهترین سایز آن متناسب با فرم سینه و اندام او صورت می گیرد. این تصمیم گیری نیز بر عهده پزشک است. مثلا افراد ریز جثه مورد مناسبی برای پروتزهای با اندازه بزرگ محسوب نمی شوند.

انواع پروتزها از لحاظ سطح تشکیل دهنده

سطح رویه پروتزها می تواند به دو صورت صاف یا زبر باشد. تفاوت این دو نوع را می توان به شرح زیر بیان کرد:

  • پروتزهای با سطح زبر از جابجایی پروتز در درون سینه، جلوگیری می کنند و از همین رو احتمال بروز عوارضی مانند انقباض کپسولی را تا حد زیادی کاهش می دهد.
  • پروتزهای با سطح رویه صاف، بافتی نرم داشته و با کیسه پروتز در درون سینه حرکت می کنند. این پروتزها می توانند موجب ایجاد پستی بلندی هایی در زیر پوست سینه ها شوند.

انواع پروتزها از لحاظ میزان برجستگی

میزان برجستگی پروتزها به نظر و سلیقه شخص بستگی دارد اما نه تا جایی که تناسب اندام او را بر هم بریزد. این برجستگی ها از کم شروع شده و تا برجستگی بسیار زیاد می تواند ادامه پیدا کند. تصمیم گیری در مورد پروتز با برجستگی مناسب بر عهده جراح پلاستیک مورد نظر است که برای انجام آن

انواع پروتزها از لحاظ شکل ظاهری

شکل ظاهری پروتزها اغلب به دو صورت گرد و قطره اشکی است که هر کدام برای گروهی از افراد، مناسب است.

پروتزهای گرد برای علاقه مندان به سینه های برجسته و نرم بسیار کاربردی است. همچنین برای ترمیم پروتز سینه نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

پروتزهای قطره اشکی که با نام آناتومیکال نیز شناخته می شوند، فرمی طبیعی برای سینه ها ایجاد می کنند. از این نوع ایمپلنت در شرایط خاصی مانند زمانی که سینه ها قرینه نباشند، دارای ایرادات ظاهری و صاف باشند، بافت کمی داشته باشند و … مورد استفاده قرار می گیرد.

نوع دیگری از پروتزها که به عنوان پروتز پستان خارجی شناخته می شود، نیز وجود دارد که بدون نیاز به جراحی موجب برجستگی . حجم دهی به سینه ها می شود. این نوع از پروتزها در خارج از بافت سینه قرار می گیرد و از همین رو ظاهر طبیعی ایجاد نمی کند.

انواع برش در جراحی پروتز سینه

لازم است پیش از انجام جراحی در رابطه با شکل و نوع برشی که جراح برای جاگذاری ایمپلنت ها بر روی سینه شما ایجاد می کند صحبت کنید و تمامی گزینه ها را با دقت بررسی کنید. به طور کلی سه نوع برش در این جراحی به کار می رود:

آرئول هاله رنگی اطراف نوک پستان است. ایجاد برش در آن برای افرادی مناسب است که آرئول بزرگی دارند اما می خواهند پروتز کوچکی برایشان استفاده شود. همچنین برای آن دسته از بانوانی که در آینده قصد شیردهی ندارند نیز مناسب است. دسترسی جراح به بافت های درونی سینه در این روش بیشتر است. از همین رو احتمال عدم تقارن و بروز خطا در روند جراحی بسیار کم است. در مورد اثر بخیه در برش آرئول باید بگوییم چون در قسمت رنگی سینه است، چندان واضح نخواهد بود.

برش هاله سینه

این نوع برش ها برای قرار دادن پروتزهای کوچک مناسب است. جراحی با ایجاد برش اگزیلاری نسبتا دشوار است و با اسکوپی انجام می شود. با توجه به ناحیه ایجاد برش، ردی از آن بر روی سینه باقی نمی ماند.

برش زیر بغل

با ایجاد برش در زیر سینه می توان پروتز را به راحتی در محل مورد نظر قرار داد. زیرا جراح دسترسی کاملی به بافت درون سینه دارد. در صورت باقی ماندن رد بخیه در این روش، سوتین ها می توانند مانع قابل مشاهده بودن آن ها شوند.

برش زیر پستان

انتخاب نوع برش بسته به شرایط هر فرد متفاوت است و تشخیص مناسب ترین آن، بر عهده جراح است. اما در رابطه با برش زیر بغل یا همان اگزیلاری باید بدانید که در صورت نیاز به جراحی های ترمیمی در سینه، نمی توان دیگر چنین برشی ایجاد کرد.

آیا جراحی پروتز سینه عوارض دارد؟

هر عمل جراحی بسته به شرایط موجود می تواند عوارضی برای بیمار داشته باشد. جراحی پروتز سینه هم از این قاعده مستثنی نیست و می تواند عوارضی را برای بیمار ایجاد کند. برخی از عوارض این جراحی عبارتند از:

  • داشتن احساس درد در سینه ها
  • عفونت
  • بی حسی در سینه و یا قسمت نوک سینه به طور موقت
  • نشت و یا پارگی پروتز سینه
  • تورم و سفت شدن سینه
  • خونریزی
  • تجمع مایعات

انقباض کپسولی پروتز سینه به سفت شدن نواحی اطراف ایمپلنت اشاره دارد. بروز انقباض کپسولی می تواند بر روی پروتز تأثیرات نامطلوبی داشته باشد.

زمانی که یک جسم خارجی وارد بدن می شود، سیستم ایمنی بدن فوراً وارد عمل شده و یک لایه از جنس فیبروز دور آن ایجاد می کند. به این لایه کپسول می گویند و به عمل انجام شده توسط سیستم ایمنی بدن نیز انقباض کپسولی می گویند.

از دیگر عوارض این جراحی می توان به باقی ماندن اسکار، قرمز و ضخیم شدن بافت محل برش و دردناکی این قسمت ها اشاره کرد که برطرف کردن این موارد گاهی خود نیازمند انجام جراحی دیگری است.

جراحی پروتز سینه و تأثیر آن بر شیردهی

شیردهی نوزاد

این نگرانی در بسیاری از بیماران وجود دارد که انجام جراحی پروتز سینه ممکن است بر توانایی شیردهی زن و تغذیه کودک تأثیر بگذارد. موسسه پزشکی (IOM) اعلام کرده است که زنانی که جراحی پروتز سینه انجام داده اند سه برابر بیشتر از سایر بانوان احتمال دارد که در تأمین شیر مورد نیاز کودک خود دچار مشکل شوند.

در رابطه با سالم بودن شیر مادری که پروتز سینه دارد نیز مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) اطلاعات منتشر شده در سال 2009 را با ذکر منبع معتبر به روز نکرده اند و شواهد کافی برای توجیه طبقه بندی ایمپلنت های سیلیکونی در ردیف موارد منع مصرف شیردهی وجود ندارد.

آیا پروتز سینه احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می دهد؟

جواب این سوال به طور قطع منفی است. زیرا تمامی جراحان پروتز سینه خوب از پروتزهایی استفاده می کنند که توسط سازمان FDA آمریکا مورد تایید هستند. از همین رو نمی توانند سرطانزا باشند.

تنها راه ارتباطی بین پروتز سینه و سرطان در تشخیص و درمان سرطان است. افرادی که جراحی پروتز سینه انجام می دهند، اگر به هر دلیلی مشکوک به سرطان باشند، تشخیص بیماری برای آن ها کمی دشوار خواهد بود. زیرا اشعه های ماموگرافی به سختی از پروتز عبور می کند. همچنین رادیوتراپی هم می تواند موجب سفتی و پس زدن پروتزها شود. بیوپسی پروتزها نیز روشی است که با به کارگیری سوزن ها انجام می شود  از همین رو استفاده از آن می تواند موجب پارگی پروتزها شود. بنابراین پروتز عاملی برای ابتلا به سرطان نیست تنها ممکن است روند تشخیص و درمان آن را با مشکلاتی همراه سازد.

پروتزها در ارتفاعات، بزرگ می شوند!

یکی از شایعات رایج در مورد پروتزها این است که آن ها در ارتفاعات که فشار زیادی وجود دارد، آسیب دیده یا به اصلاح می ترکند! در حالی که این فرضیه یه هیچ عنوان صحت ندارد. تنها ممکن است کمی حباب هوا در پروتزها باشد که آن هم به مرور جذب شده و اثری از خود باقی نمی گذارد.

چه مدت پس از پروتز سینه نمی توان برای برنزه کردن اقدام کرد؟

برای برنزه کردن یا سولاریوم برای مدت یک سال لازم است که خودداری نمایید. زیرا قرار گرفتن در معرض نور خورشید یا پرتوهای سولاریوم می تواند موجب افزایش گرما در سینه ها شود. این گرما به راحتی از سینه ها خارج نمی شود و ممکن است دچار نرمی شوند و به طور کلی نتیجه جراحی را دگرگون سازد.

پس از مدت 1 سال محدودیت خاصی برای سولاریوم و هر روشی برای برنزه کردن مطرح نیست.

دوام و ماندگاری نتایج مثبت جراحی پروتز سینه چقدر است؟

نتیجه و اثر پروتز سینه همیشگی نیست و احتمال اینکه نیاز به تعویض ایمپلنت ها باشد وجود دارد. برخی از زنان ممکن است بعد از گذشت 10 سال نیاز به تعویض پروتزهای خود داشته باشند، چه به دلیل مشکلاتی که برای خود پروتز پیش می آید (از قبیل پارگی یا چروک و جمع شدن پروتز) و چه به خاطر تغییر بافت طبیعی سینه ها در اطراف ایمپلنت.

در مورد پروتزهای نسل 5 چه می دانید؟!

مراقبت های لازم پس از جراحی پروتز سینه

تمامی نکات مراقبتی لازم از سوی جراح پروتز سینه اعلام می شود. برخی از مهم ترین آن ها به شرح زیر است:

  • برخلاف بسیاری از جراحی ها، در عمل پروتز سینه نیازی به استراحت مطلق ندارید. زیرا بدن خشک می شود.
  • بهتر است پس از عمل پروتز، لباس های گشاد و نخی بپوشید.
  • در صورت بروز درد می توانید از داروها و آنتی بیوتیک هایی که پزشک تجویز می کند، مصرف کنید.
  • تا حد ممکن از انجام فعالیت هایی که موجب ایجاد کشیدگی در محل جراحی می شود، بپرهزید.
  • محل زخم باید ضدعفونی شود که بهتر است حداقل برای بار اول توسط جراح صورت پذیرد.
  • با توجه به مدت زمانی که پزشک توصیه می کند، از سوتین طبی استفاده کنید.
  • به مدت 3 تا 4 هفته پس از جراحی از مصرف سیگار، هر نوع دخانیات و نیز نوشیدنی های الکلی بپرهیزید.
  • در تعویض پانسمان های محل جراحی نهایت نظم را داشته باشید.
  • 2 تا 3 روز پس از جراحی از حمام کردن خودداری نمایید.
  • برای خوابیدن پس از جراحی، به پشت بخوابید.
  • ورزش کردن و فعالیت های سنگین نیز تا 2 ماه ممنوع است. البته پیاده روی و ورزش های مربوط به پایین تنه را می توان پس از 2 هفته و با هماهنگی پزشک، آغاز کرد.

هزینه جراحی پروتز سینه

هزینه این عمل جراحی بسته به شرایط هر فرد متفاوت است. مهم است که پزشک برای فرد از چه نوع پروتزی و با چه حجمی استفاده می کنند. از دیگر عوامل مهم می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سن افراد
  • نوع پروتز
  • شرایط فردی
  • اندازه سینه ها
  • تغییرات سایز پستان
  • روش جراحی
  • نوع و تعداد برش ها
  • هزینه های جانبی مانند آزمایش، عکسبرداری ها و …
  • دستمزد جراح

بنابراین امکان تعیین دقیق هزینه جراحی پروتز سینه وجود ندارد و افراد برای اطلاع از آن ملزوم به مراجعه حضوری هستند.

چگونه یک جراح خوب برای پروتز سینه انتخاب کنیم؟

قبل از هر چیز باید بدانید که جراحی پروتز سینه توسط جراحان پلاستیک انجام می شود. بنابراین باید تمام دقت خود را به کار گیرید و بهترین جراح پلاستیک را انتخاب نمایید. برای این کار می توانید از اینترنت کمک بگیرید. این فضا به شما امکان می دهد تا بتوانید از سوابق کاری و تحصیلی پزشک مورد نظرتان مطلع شوید.

همچنین می توانید با بررسی فعالیت اجتماعی پزشک در صفحات مجازی با سبک کاری او آشنا شوید. مشاهده نمونه کارها و مقایسه آن ها با آنچه مد نظرتان است، تا حدودی مشخص می کند که آیا جراح مورد نظر می تواند نتیجه دلخواهی برایتان رقم زند یا خیر؟

گیف پروتز سینه اینستا

به علاوه در فضای مجازی امکان تبادل با دیگر مراجعین جراح و حتی شخص جراح امکان پذیر است. شما می توانید درخواست نمونه کارهای بیشتری از جراح داشته باشید. همچنین می توانید با افراد حقیقی که نزد این جراح مراجعه کرده اند، صحبت کنید و از میزان رضایتمندی آن ها آگاه شوید.

یک مزیت دیگری که این روش تحقیق دارد این است که می توانید مهارت جراح را برای پروتز سینه بسنجید. هرچه نمونه کارهای موفق بیشتری در زمینه ایمپلنت سینه داشته باشد، یعنی انتخاب درستی خواهید داشت. اما اگر جراحی را انتخاب کرده اید که به عنوان مثال عمده فعالیتش در حوزه جراحی های زیبایی صورت و سایر نقاط بدن است، بهتر است تجدید نظر کنید.

از دیگر روش های کمک کننده برای انتخاب یک جراح پروتز سینه خوب این است که از اطرافیان، به ویژه آن هایی که تجربه مشابه هم دارند، سوالات خود را بپرسید. البته پاسخ آن ها نباید موجب تصمیم گیری قطعی شما شود اما تا حدودی ممکن است کمک کننده باشد.

در نهایت تنها راه و بهترین راه این است که به صورت حضوری نزد جراح مورد نظر مراجعه نمایید. طی این ملاقات حضوری می توانید از انتظارات خود برای جراحی با پزشک صحبت کنید. همچنین پزشک نیز بر اساس معاینه فیزیکی و شرایط فردی شما جزئیات لازم برای عمل را بیان می کند. این که چه نوع پروتزی قابل استفاده است، چه اندازه ای برایتان مناسب تر است و مواردی از این قبیل. همچنین در مورد مواردی مانند هزینه جراحی، عوارض احتمالی، مراقبت های قبل و بعد از جراحی و … نیز باید با شما صحبت کند.

سوالات رایج در مورد پروتز سینه

سوالات دیگر خود را برای ما ارسال کنید:

سوال داشتن
نام و نام خانوادگی
شماره تماس
ایمیل
سوال خود را بپرسید
پرسش شما با موفقیت ثبت شد. در اسرع وقت پاسخ به ایمیل شما ارسال می شود.
خطا!! لطفا مجدد امتحان کنید.

و در آخر…

برای رسیدن به نتیجه دلخواه از جراحی پروتز سینه، انتخاب یک جراح خوب اهمیت دارد اما لازم است تمامی نکات مراقبتی نیز رعایت شود تا از بروز عوارض و طولانی شدن دوره نقاهت جلوگیری گردد.

4 Responses
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط