جراحی پروتز سینه امروزه در تمامی جهان به ویژه ایران از اهمیت بالایی برخوردار می باشد . زیرا حجم مناسبی از سینه باعث افزایش جذابیت و زیبایی اندام خانم ها می گردد. افرادی که دارای سینه های کوچکی می باشند و یا از سایز سینه های خود راضی هستند و همچنین افراد مبتلا به سرطان سینه که یک و یا هردو سینه خود را از دست داده اند، بهترین کاندید انجام این عمل می باشند. پروتز سینه یکی از روش های بزرگ و حجیم کردن سینه ها است که با استفاده از این روش می توان فرم بسیار زیبایی در سینه ها ایجاد کرد اما این روش در برخی موارد عوارضی را به همراه دارد مانند عفونت پروتز سینه و یا پارگی پروتز سینه
اگر شما نیز قبل از جراحی پروتز سینه با شایعاتی نظیر ترکیدن پروتر سینه در هواپیما رو به رو شده اید در این مقاله همراه ما باشید تا با واقعیت موضوع آشنا شویم.
پارگی پروتز سینه
خطر بروز پارگی پروتز سینه برای همه افراد وجود دارد. معمولا شرکتهای تولید کننده پروتز سینه، عمر مفیدی برای آن اعلام میکنند. هرچه به این مدت زمان نزدیکتر شوید، احتمال بروز پارگی در پروتز سینه افرایش پیدا میکند. هرچند بروز عوامل مختلف میتواند ریسک پارگی را افزایش دهد. پارگی پروتز سینه از عوارض پروتز سینه است که غالباً به شکل تغییر در فرم و اندازه سینهها، بروز دردها و یا سفت شدن و حتی نرم شدن خارج از معمول سینهها ظاهر میشود.
پروتز سینه، یک حجم با پوشش سخت است که محتویاتی نرم و ژلهای مانند در خود دارد. پارگی پروتز سینه باعث خروج محتویات ژلهای آن خواهد شد. محتویات ژلهای پروتز، در ناحیه زیر پوست تجمع خواهند کرد و قطعا این نفوذ به ناحیه زیر پوست، خطرناک است. برای همین است که اطلاع از این علائم و تلاش برای درمان آن، اهمیت دارد.
سطح خارجی پروتز سینه از مواد بسیار محکمی ساخته شده است. لذا پارگی پروتز سینه در مواردی نادر رخ می دهد. همچنین دقت و مهارتی که جراح برای قرار دادن پروتز سینه لحاظ می کند باعث می شود که کوچکترین فضایی برای جا به جایی سینه و آسیب رسیدن به آن وجود نداشته باشد، البته هنگام جای گذاری پروتزها درون پستان مقدار بسیار کمی هوا دور پروتز جمع می شود اما، این میزان هوا بدون این که مشکل ایجاد کند در عرض چند روز به طور کامل جذب بدن می شود و به مرور زمان پروتز سینه به عنوان عضوی از بدن شناسایی می شود.
مشاوره زيباجو عزيزمون براى جراحى پروتز سينه را در این ویدیو مشاهده کنید.
علائم پارگی پروتز سینه
پاره شدن پروتز سینه با علائم زیر همراه باشد:
- بافت سینه تحریک و متورم میشود.
- ممکن است در بافت سینه عارضههایی چون اسکار اضافی ایجاد شود.
- درد
- تورم
- تغییر در اندازه یا شکل سینهها
- سفت شدن سینه
اگر فردی پس از جراحی پروتز سینه با هر یک از علائم زیر مواجه شد، لازم است با جراح خود در میان بگذارد.
آیا امکان ترکیدن پروتز سینه در هواپیما وجود دارد ؟
حتما در چند سال گذشته شایعه ترکیدن پروتز سینه در هواپیما را شنیده اید. اما سوال اینجاست که این شایعه چه قدر صحت دارد؟ آیا با افزایش ارتفاع و فشار پروتز سینه میترکد؟ آیا افرادی که پروتز سینه انجام دادند نمی توانند سوار هواپیما شوند؟ باید بدانید که نه تنها در هواپیما بلکه در ارتفاعات دیگری نیز هیچ تغییری در پروتز سینه ایجاد نمی شود. معمولا فرد ۴۸ ساعت بعد از عمل میتواند سوار هواپیما شده و سفر کند.شما می توانید با انتخاب جنس و برند معتبر ایمپلنت پروتز سینه و همچنین بهترین جراح پروتز سینه احتمال آسیب را به حداقل برسانید.
اما یکی از دلایلی که باعث ترکیدن پروتز سینه می شود ، فشار هوای داخل هواپیما است. تغییر فشار در هوای داخل هواپیما به دلیل قرار گرفتن در ارتفاع ، ایجاد می شود و در مقایسه با زمانی که بر روی زمین هستید ، هوای داخل کابین دچارتغییر فشار می شود. البته همانطور که قبلاً گفته شد ، این تغییر فشار ، عامل ترکیدگی پروتز سینه نمی باشد .
خانم هایی که پروتز سینه انجام داده اند معمولا در طول پرواز، در ناحیه سینه خود احساس سفتی می کنند که به علت تشکیل حفره های هوا در داخل ایمپلنت ایجاد می شود. این اتفاق بیشتر در ایمپلنت های سالین رخ می دهد، زیرا محلول نمکی دارای فضای بیشتری برای شکل گیری هوا در داخل ایمپلنت می باشد. لازم به ذکر است که ایمپلنت های سینه دارای کیفیت بالا می توانند فشار هوا را بدون اینکه دچار ترکیدگی شوند، تحمل نمایند. سفتی احساس شده در پروتز سینه معمولاً پس از پرواز کاهش می یابد.
با این وجود در طول سفر، مراقب بدن خود باشید. سفر با هواپیما خطر لخته شدن خون در پاها را افزایش می دهد. با توجه به اینکه پروتز سینه نوعی جراحی تهاجمی محسوب می شود بر جریان خون شما تأثیر می گذارد و خطر لخته شدن خون را به خصوص در مرحله های اولیه دوره بهبودی افزایش می دهد. بنابراین در طول سفر هیدراته بمانید و داروهای تجویز شده توسط پزشک جراح خود را با دقت مصرف کنید. اگر پرواز هوایی شما طولانی است، چند بار از جا بلند شوید و در داخل کابین قدم بزنید تا گردش خون در جریان باشد.
درمان ترکیدن پروتز سینه
پس از تشخیص پارگی پروتز سینه، جراح اقدام به برداشتن پروتز میکند. و در صورتی که فرد مایل به جراحی مجدد پروتز باشد، جراح میتواند آن را همزمان با جراحی برداشتن پروتز آسیب دیده انجام دهد. اگر فرد دیگر متقاضی پروتز سینه نباشد، ممکن است پزشک لیفت سینه را به او پیشنهاد دهد.
زمانی که پروتز چه از نوع آب نمکی و چه از نوع سیلیکونی پاره شود، پروتز باید با جراحی خارج شود. در برخی موارد جراح متخصص پروتز سینه ، کپسول بافت اسکار اطراف ایمپلنت را هم بر می دارد و یا فقط کپسول را با برش های کوچک باز می کند. اگر در هر دو سینه از پروتز استفاده می کنید جراح هر دو را برمیدارد حتی اگر یکی از پروتزها دچار پارگی شده باشد. در صورتی که ایمپلنت سیلیکونی از آن طرف کپسول نشت کرده باشد، جراح پلاستیک سیلیکونی را که به بیرون نشت کرده است را برمی دارد.
سوالات متداول در رابطه با پارگی پروتز سینه
افراد دارای پروتز سینه سیلیکونی 3 سال پس از جراحی اولیه پروتز و هر 2 سال پس از جراحی مجدد، غربالگری توسط ام آر آی را برای تشخیص پارگی پروتز سینه یا پارگی پروتز سینه خاموش دریافت کنند.
ماندگاری پروتزهای سینه بسته به جنس و برند آن و البته سبک زندگی هر فرد میتواند کمتر از ۱۰ سال تا بیش از ۲۰ سال متغیر باشد. به همین دلیل کسانی که از پروتز سینه استفاده میکنند، هر ۵ تا ۱۰ سال یک بار بهتر است توسط جراح خود معاینه شوند تا از سلامت پروتزهای سینه اطمینان حاصل شود و در صورت پارگی، فورا تعویض شوند.
ورزشکاران حرفه ای
دوندگان
مربیان ورزش هایی مانند زومبا و اروبیک
دورخه سواران و اسب سواران