موهای زائد بدن همواره یکی از دغدغه های خانم ها و حتی آقایان بوده است که برای رفع آن راهکارهای متعددی را نیز امتحان کرده اند. همه شما روش هایی مانند استفاده از ژیلت، کرم های موبر، پودرهای موبر، اپیلاسیون و … برای از بین بردن موهای زائد استفاده کرده اید اما پس از مدتی شاهد بازگشت به حالت اول بوده اید. لیزر موهای زائد که امروزه طرفداران زیادی را به خود اختصاص داده است، از روش های بسیار ایمن و موثری است که با حذف بسیاری از موهای زائد بدن به کاهش دائمی آن ها کمک می کند. اگر می خواهید با نحوه عملکرد لیزر و جزئیات دیگری در مورد آن آشنا شوید، در ادامه با ما همراه باشید.
لیزر موهای زائد چیست و چگونه عمل می کند؟
لیزر یکی از تکنولوژی های روز دنیا است که شاهد کاربردهای متعدد آن در تمامی حوزه ها هستیم. لیزر پرتوی نوری است که با اثربخشی بر روی فولیکول موها، موجب توقف رشد آن ها می شود. پرتوی لیزر انرژی بسیار بالایی دارد اما در انواعی از آن که برای موهای زائد استفاده می شود، به گونه ای است که به پوست و بافت اطراف موهای زائد آسیبی وارد نمی کند. تنها بر روی پیاز موها اثر گذاشته و به مرور آن ها را از بین می برد.
لیزر می تواند حدود 70 الی 90 درصد موهای زائد بدن را برای همیشه کاهش دهد که درصد قابل توجهی است. اما چرا موجب حذف دائم و 100 درصدی موها نمی شود؟
موهای بدن انسان طبق یک سیکل مشخصی رشد کرده و یا می ریزند. زمانی که فولیکول موها در مرحله استراحت باشد، لیزر بر روی آن ها تاثیری ندارد. تقریبا 10 الی 30 درصد موهای بدن در این مرحله قرار دارندم. از همین رو احتمال اینکه تمامی موهای زائد برای همیشه از بین بروند، کمی ناممکن است و در صورت امکان نیز، زمان زیادی نیاز است.
نواحی مناسب برای لیزر موهای زائد در خانم ها و آقایان
نواحی که برای لیزر موهای زائد بدن در خانم ها و آقایان مناسب است، به شرح زیر است:
دست
پا
بازو
بیکینی
زیربغل
صورت
خط باسن
چانه
گردن
نوک پستان
شکم
دست
پا
بیکینی
صورت
باسن
نواحی سینه
پشت کمر
گردن
شکم
لیزر موهای زائد آقایان و خانم ها در مراکز معتیر، توسط اپراتورهای مجزا انجام می شود.
بهترین دستگاه لیزر موهای زائد
دستگاه هایی که برای لیزر موهای زائد به کار گرفته می شوند، تنوع بسیار بالایی دارند. از همین رو انتخاب بهترین آن ها کمی دشوار است. اما می توان با توجه به ویژگی های هر دستگاه از خوب یا بد بودن آن مطلع شد. در مطب دکتر شاهین بهجو لیزر موهای زائد توسط اپراتورهای مجرب انجام می شود. دستگاه لیزر مورد استفاده توسط آن ها، الیت پلاس (Elite+) ، ساخت کشور آمریکا است.
این دستگاه جزو ساخته های جدید شرکت سایناشور آمریکا است و دارای ویژگی های مطلوبی است که در ادامه به آن ها می پردازیم:
- بهره مندی از دو نوع لیزر ان دی یاگ (Nd:YAG) با طول موج 1064 نانومتر و الکساندرایت با طول موج 755 نانومتر که به ترتیب برای انواع پوست های تیره و روشن مناسبند.
- دارای تاییدیه از سوی سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) و استاندارد طلایی برای از بن بردن موهای زائد، ضایعات عروقی و لکه های پوستی
- قابلیت جذب بالای ملانین
- دارای هندپیس با اندازه های متنوع (3، 5، 7، 10، 12، 15، 18 میلی متر) با قابلیت تنظیم سرعت و عمق نفوذ متناسب با شرایط هر فرد
- در صورت تماسل مراجعین می توان هندپیس را به اندازه 20، 22 و 24 نیر تغییر دارد که سرعت اثربخشی را بیشتر می کند.
- دارای سیستم خنک کننده یا کولینگ که ساخت شرکت zimmer کشور آلمان
تعداد جلسات یک دوره کامل لیزر موهای زائد
تعداد جلسات لیزر موهای زائد بسته به شرایط هر فرد می تواند متفاوت باشد. به طور میانگین حداقل تعداد جلسات 8 و حداکثر 12 جلسه است. هرچه بدن سریع تر نسبت به لیزر موهای زائد واکنش نشان دهد، به همان اندازه روند درمان شما نیز با سرعت بیشتری انجام می شود.
همچنین لیزر در برخی نواحی دیرتر از دیگر نقاط جواب می دهد. مثلا موی زائد ساعد دست دیرتر از پاها از بین می رود. پرمو یا کم مو بودن افراد نیر می تواند تعیین کننده تعداد جلسات لیزر موهای زائد آن ها باشد. حتی رنگ پوست و موها می تواند جلسات لیزر را بیشتر یا کمتر کند. لیزر برای پوست های سفید با موهای ضخیم و مشکی، سریع تر از موهای بور یا افراد با پوست تیره تاثیر می گذارد.
آیا لیزر موهای زائد برای همه افراد مناسب است؟
لیز موهای زائد برای برخی از افراد دارای محدودیت هایی است که می تواند انجام آن را برای برخی از افرا منع کند. افراد با ویژگی های زیر نمی توانند نسبت به لیزر موهای زائد در نواحی مربوطه و یا کل بدن اقدام نمایند.
- بانوان باردار
- افراد با سابقه ابتلا به بیماری های خاص
- داشتن اختلالات هورمونی
- مصرف برخی داروهای خاص
- داستن گوشت اضافه در محل هدف لیزر
- استفاده از لیزر دیگر در محل هدف
- انجام پاکسازی پوست در مدت کوتاهی پیش از لیزر
- داشتن سابقه ابتلا به عفونت و تبخال مکرر
- دارندگان تاتو یا خالکوبی
- داشتن هر مشکل پوستی مانند اثر سوختگی، آکنه و …
- افرادی که به تازگی از طریق نور آفتاب یا سولار، برنزه کرده اند.
- …
همچنین افرادی که مبتلا به تنبلی تخمدان هستند، دارای موهای زائد ضخیم و پر رنگی هستند که دغدغه زیادی برای آن ها ایجاد کرده است. لیزر موهای زائد تا حدودی به این افراد کمک می کند اما نمی توان نتیجه بخش بودن آن را تضمین کرد.
آیا لیزر موهای زائد عوارض دارد؟
بسیاری از عوارضی که برای لیزر موهای زائد مطرح می شود حقیقت نداشته و شایعه است. برخی از آن ها را در این قسمت بیان می کنیم.
لیزر موهای زائد سرطان زا نیست! زیرا پرتوی آن یونیزان نیست و نمی تواند مولکول های سرطان ایجاد کند.
لیزر موهای زائد بیکینی اختلالی در باروری ایجاد نمی کند. زیرا عمق نفوذ این پرتوها به قدری نیست که به اندام جنسی انسان آسیب وارد کند. به علاوه عمق نفوذ قابل کنترل است.
آسیب چشمی پس از لیزر موهای زائد با استفاده از عینک های مخصوص قابل پیشگیری است. البته عملکرد اپراتور هم مهم است و باید دقت کند که اشعه لیزر اصابت مستقیم با چشم شما نداشته باشد.
لیزر موهای زائد نمی تواند موجب به وجود آمدن رگ های واریسی شود. زیرا عمق نفوذ آن به قدری نیست که بتواند موجب ایجاد این عروق شود.
با لیزر بیکینی، آسیبی به بکارت دختران مجرد وارد نمی شود. زیرا بکارت نواحی داخلی وازن است و لیزر تنها در قسمت های خارجی اندام تناسلی کاربرد دارد.
آیا لیزر نیاز به آمادگی خاصی دارد؟
به طور کلی آمادگی خاصی پیش از لیزر موهای زائد نیاز نیست. تنها نکته مهمی که وجود دارد این است که به مدت 24 ساعت پیش از موعد لیزر، موهای زائد خود را با ژیلت شیو کنید. دقت کنید که این کار حتما با ژیلت انجام شود، نه کرم یا پودرهای موبر.
هزینه لیزر موهای زائد چقدر است؟
هزینه لیزر در مقابل اثرگذاری فوق العاده آن بسیار مقرون به صرفه است. میزان دقیق آن برای هر فرد متفاوت است. هزینه لزر موهای زائد، بسته به هر ناحیه فرق می کند. هزینه لیزر دست با پا تفاوت دارد. مجموع چند ناحیه باهم، هزینه کل یک جلسه لیزر موهای زائد را تشکیل می دهد. هرچه تعداد جلسات لیزر موهای زائد بیشتر باشد، طبیعتا هزینه بیشتری پرداخت خواهید کرد. زیرا هزینه لیزر موهای زائد به صورت جلسه ای پرداخت می شود.
نوع لیزر و طول موج ها نیز می تواند در تعیین هزینه لیزر موهای زائد، موثر باشد. هرچه لیزر موغوب تری استفاده شود، هزینه بیشتری باید پرداغخت کنید. زیرا لیزر خوب روند درمان را سرعت می بخشد.
راهنمای انتخاب بهترین مرکز لیزر
امروزه لیزر موهای زائد توسط مراکز متعدد و پزشکان مختلفی انجام می شود. از طرفی این اقدام توسط اپراتورها انجام می گیرد. بنابراین نیاز به تخصص خاصی ندارد. تنها کافیست که اپراتور تجربه کافی در این زمینه داشته باشد تا مبادا پوست آسیب ببیند. از همین رو شاهد وجود انواع دستگاه های لیزر در مطب پزشکان با تخصص متفاوت هستیم.
البته لیزر موهای زائد اغلب در مراکز زیبایی یا مطب پزشکان جراح زیبایی و پلاستیک انجام می شود که قابل اطمینان بیشتری است. زیرا تحت نظارت پزشکان متخصص اداره می شوند. از همین رو اغلب بهترین دستگاه ها و بهترین اپراتورها را دارند.
البته لیزر موهای زائد اغلب در مراکز زیبایی یا مطب پزشکان جراح زیبایی و پلاستیک انجام می شود که قابل اطمینان بیشتری است. زیرا تحت نظارت پزشکان متخصص اداره می شوند. از همین رو اغلب بهترین دستگاه ها و بهترین اپراتورها را دارند.