جراحی پروتز سینه بنا به دلایل مختلفی انجام میشود، گاهی اوقات به دنبال تودههایی که در سینه رشد کرده است، پزشک مجبور است تمام یا قسمتی از بافت سینه را خارج کند در این حالت به دنبال نقص ظاهری که پیش میآید بسیاری از بیماران پس از جراحی سرطان سینه به دنبال روش های ترمیمی مانند پروتز سینه هستند تا مشکلات ایجاد شده رفع شود اما گاهی اوقات بدون اینکه علت پزشکی در بین باشد خانمها به دلیل عدم رضایت از فرم و ظاهر سینه خود، یا اندازهی آن (کوچک بودن یا بزرگ بودن) ممکن است تصمیم به جراحی پروتز سینه بگیرند.
تصمیمگیری در مورد جراحی پروتز سینه برای هر زنی یک تصمیم مهم است زیرا در افزایش اعتماد به نفس و ظرافتهای زنانه او نقش مهمی دارد. برای بسیاری از زنان که قصد دارند در آینده باردار شوند بسیار مهم است و برای این افراد سوال مطرح است که آیا شیردهی پس از جراحی پروتز سینه ممکن است یا خیر؟
شیردهی بعد از جراحی پروتز سینه
همانطور که پیشتر گفته شد بسیاری از خانم ها بعد از جراحی پروتز سینه، نگراناین موضوع هستند که آیا می توانند در آینده به نوزاد خود شیر دهند یا خیر.
پاسخی که به این سوال میتوان داد این است که در حالت کلی بله، بعد از جراحی پروتز سینه شیردهی امکان پذیر است اما موارد زیر را نیز باید در نظر داشت:
- پزشک جراح پلاستیک می تواند ایمپلنتها را بین دیواره قفسه سینه و سینه طبیعی فرد قرار دهد تا هرگونه تداخلی با مجرای شیر از بین برود در این صورت هیچگونه مشکلی در شیر دادن به وجود نخواهد امد.
- اندازه و محل قرار دادن پروتز سینه در شیردهی تاثیر مهمی دارد، اگر برشها زیر چین سینه یا در قسمت زیر بغل باشد مشکلی در شیردهی ایجاد نمیشود اما اگر جراح برشها را در قسمت آرئول (هالهی اطراف نوک پستان) انجام دهد احتمال آسیب به مجرای شیر وجود دارد و در این صورت امکان شیردهی وجود نخواهد داشت.
اگر قصد جراحی بینی و یا جراحی لیفت صورت و همچنین زاویه سازی صورت یا کانتورینگ را دارید لینک های این بخش را دنبال کنید.
آیا مواد پروتز به داخل شیر مادر نفوذ می کند ؟
بعضی از افرادی که قصد جراحی پروتز و لیفت سینه را دارند نگران این موضوع هستند که ممکن است مواد پروتز به داخل شیر آنها نفوذ کند و باعث آسیب به نوزاد شود، احتمال رخداد این مورد بسیار نادر و بعید میباشد، حتی اگر ایمپلنت پاره شود، هیچ مورد و مطالعهای وجود ندارد که این موضوع را تائيد نماید. ممکن است به علت مشکلاتی که در اعصاب نوک پستان حین جراحی اتفاق افتاده است، میزان خروجی شیر کمی کاهش یاید اما هیچ دلیلی برای نگرانی از اینکه ممکن است کیفیت شیر شما پس از پروتز دستخوش تغییر شود و به تغذیه نوزاد شما آسیب وارد شود وجود ندارد.
ذکر این موضوع نیز حائز اهمیت است که پروتزهای سینه مادامالعمر نبوده و نهایت بین 10 تا 20 سال دوام میآورند و احتمال پارگی آنها هر سال یک درصد افزایش مییابد، البته با توجه به نحوهی مراقبت شما ممکن است گاهی بیش از 20 سال دوام بیاورند و فرد هیچگونه مشکل خاصی نداشته باشد
تاثیر جراحی های زیبایی سینه بر شیردهی نوزاد
قبل از جراحی سینه باید به پزشک و جراح پلاستیک خود در مورد نگرانیهایی که در ارتباط با شیردادن دارید، توضیحات لازم را بدهید تا با در نظر گرفتن این موضوع در هنگام جراحی کمترین آسیب ممکن به غدد و مجرای شیری وارد شود اما واقعیت این است تا زمانی که شیردهی را شروع نکنید هیچگاه نمیتوانید به طور صد در صد مطمئن باشید که آیا پس از پروتز سینه آسیبی به مجرای شیری شما وارد شما است یا خیر
همانطور که اشاره شد ممکن است مقدار شیر خروجی از نوک سینه کاهش یابد، بنابراین بهتر است به پزشک نوزاد خود دربارهي جراحی پروتز سینهای که در گذشته داشته اید اطلاع دهید تا در صورتی که به علت کاهش شیر نوزاد شما دچار کمبود وزن شد پزشک بتواند با آگاهی از علت آن با تجویز شیرخشک نسبت به کنترل وزن نوزاد اقدامات لازم را انجام دهد.
پس از جراحی پروتز سینه ممکن است در هنگام شیر دادن عوارض جانبی مانند گرفتگی شدید سینه، تورم، سفت شدن سینه، ورم سینه، درد و عوارضی مانند موارد ذکر شده را تجربه نمایید، در صورت بروز این علائم با پزشک خود مشورت نمایید تا او راهنماییهای لازم را در جهت نحوهی شیردهی برای شما بیان نماید.
برخی از مادران نگران این هستند که کیفیت شیر آنها بعد از پروتز سینه ممکن است تعییر کند. هیچ مدرکی مبنی بر وجود سیلیکون در شیر مادر وجود ندارد یا اینکه نوزاد در صورت وجود پروتز سینه در دوران شیردهی با عوارض جانبی مواجه خواهد شد.
پروتز سینه پس از شیر دادن به نوزاد، شکل یا حجم خود رااز دست نمی دهد .با این حال، پوست سینه بعد از شیردهی شل می شود و تمام مادرانی که به نوزاد خود شیر می دهند اگر پروتز داشته باشند، ممکن است باعث تغییر محل قرار گیری پروتز سینه شوند. بارداری و شیردهی بر سینه های طبیعی برای زنان مختلف تأثیر متفاوتی دارد و همین امر در مورد زنانی که پروتز سینه دارند نیز صدق می کند.
کلام آخر
اما در انتها توصیه میشود اگر نگران موضوع شیردهی بعد از جراحی پروتز سینه به نوزاد خود هستید، از آنجایی که هر عمل جراحی ممکن است عواقب و عوارضی ناخواستهای داشته باشد و یکی از عوارض ناخواسته جراحی پروتز سینه ممکن است مشکل در شیردهی باشد پس بهتر است این جراحی را تا پس از دوران شیردهی نوزاد خود به تعویق بیندازید و در غیر اینصورت اگر برای انجام این جراحی عجله دارید بهتر است در انتخاب پزشک جراح خود نهایت دقت را داشته باشید و پیش از اقدام به جراحی دربارهی نگرانیهای خود در زمینه شیر دادن به نوزاد خود با او مشورت نمایید تا پزشک تمام عوارض و مشکلات احتمالی را برای شما شرح دهد، در نهایت شما با آگاهی به تمام مسائل و عوارضی که توضیح داده شده است می توانید تصمیم بگیرید که آیا همچنان تمایل دارید این جراحی را انجام دهید یا خیر.