ژنیوپلاستی یا همان جراحی چانه نوعی جراحی است که بر روی چانه انجام می شود. هم جراحان پلاستیک و هم جراحان فک و صورت می توانند این نوع جراحی را انجام دهند. جراحی ژنیوپلاستی اغلب یک عمل جراحی زیبایی است، به این معنی که افراد اکثراً برای رسیدن به اهداف زیبایی و ظاهری، این جراحی را انتخاب می کنند. به همین دلیل، این عمل اغلب تحت پوشش بیمه نیست.
چندین روش برای انجام این جراحی وجود دارد:
- پیشرفت یا جلو کشیدن چانه
- عقب راندن یا حرکت چانه به عقب
- تغییر وضعیت افقی چانه (که می تواند چانه های نامتقارن را متقارن کند)
- تغییرات در وضعیت عمودی چانه، مانند بلندتر یا کوتاه تر کردن چانه
انواع جراحی ژنیوپلاستی
دو نوع اصلی ژنیوپلاستی وجود دارد: ژنیوپلاستی کشویی و کاشت چانه.
ژنیوپلاستی کشویی
در جراحی ژنیوپلاستی کشویی، جراح از اره ای مخصوص استفاده می کند تا استخوان چانه را از بقیه فک جدا کرده و آن را طوری جا به جا کند که نقص چانه بیمار برطرف شود. این عمل را ژنیوپلاستی استخوانی نیز می نامند.
این نوع از جراحی ژنیوپلاستی برای افرادی که دارای رتروژن شدید (افرادی که چانه آن ها نسبت به بقیه اجزاء صورت بسیار عقب تر است) هستند توصیه می شود. همچنین می تواند به اصلاح چانه هایی که بیش از حد به جلو رانده شده اند و خیلی بلند هستند نیز کمک کند.
ایمپلنت چانه
در روش کاشت چانه با استفاده از ایمپلنت های چانه می تواند برای تغییر شکل، بزرگ کردن یا جلو آوردن ظاهر چانه استفاده کند. این کار می تواند از طریق جراحی و یا انجام تزریق انجام شود.
عمل جراحی بزرگ کردن چانه شامل کاشت یک ماده پلاستیکی در چانه و چسباندن آن به استخوان است. ایمپلنت های آلوپلاستیک (آنهایی که از مواد مصنوعی ساخته شده اند) رایج ترین نوع از ایمپلنت های مورد استفاده در این روش هستند. تقویت چانه بدون جراحی شامل استفاده از سوزن برای تزریق فیلرهایی مانند چربی بدن خود فرد، برای بهبود ظاهر چانه بیمار است.
نحوه انجام جراحی ژنیوپلاستی کشویی
این روش می تواند در بیمارستان یا در اتاق عملی در یک مطب انجام شود. در اکثر موارد برای این عمل از بیهوشی عمومی برای بیمار استفاده می شود. برای شروع، جراح لب پایین شما را پایین می آورد و لثه پایین را در قسمت زیر دندان های پایینی برش می دهد. سپس بافت نرم از استخوان چانه جدا می شود. جراح شما از یک اره مخصوص برای بریدن یک خط عمودی کوچک در چانه به عنوان مرجع استفاده می کند. این کار باعث می شود که استخوان در هنگام حرکت به جلو یا عقب صاف بماند.
اگر قصد انجام زاویه سازی صورت را دارید بهتر است مقاله زاویه سازی صورت را کامل مطالعه کنید.
سپس پزشک یک برش افقی در امتداد استخوان چانه ایجاد می کند. اگر جراحی با هدف عقب کشیدن چانه و یا کوچک کردن آن انجام شود، پزشک همچنین یک تکه از استخوان را برش می دهد. سپس استخوان چانه را به جلو یا عقب می کشد و پیچ ها و احتمالاً یک صفحه فلزی را برای اطمینان از ثابت ماندن آن در محل برش ها قرار می دهد.
برای اینکه چانه شما بلندتر شود، در طی جراحی استخوان را با فاصله بین بقیه فک و چانه دوباره وصل می کنند (به این معنی که پس از برش استخوان فاصه ای بین استخوان های فک و چانه ایجاد می کند). استخوان با گذشت زمان رشد کرده و این فاصله را پر می کند.
برای کوتاه کردن چانه، جراح گُوّه استخوان را برداشته و چانه را دوباره به بقیه فک وصل می کنند.
آیا قصد انجام جراحی لیفت صورت را دارید؟
اگر جراحی با هدف جلو کشیدن چانه انجام شود، جراحی ممکن است در استخوان یک گام یا “step” ایجاد کند. این امر در زنان به دلیل نداشتن موی صورت بسیار بیشتر از مردان قابل مشاهده است. در صورتی که چانه شما یک استپ داشته باشد، جراح ممکن است مقداری از استخوان را تراشیده تا از دیده شدن آن در ظاهر چانه جلوگیری کند. سپس محل برش بسته می شود و جراح یک پانسمان در قسمت بیرونی دهان و چانه شما قرار می دهد تا از محافظت از ناحیه در زمان بهبود اولیه اطمینان حاصل کند.
چگونگی جراحی ایمپلنت چانه
برای ایمپلنت چانه، جراح می تواند داخل دهان یا زیر چانه شما را برش دهد. قبل از جراحی، جراح شما ایمپلنت را در اندازه و شکل مناسب انتخاب کرده است تا برای قرار دادن در محل چانه شما آماده باشد. چندین نوع مختلف آلوپلاستیک مانند سیلیکون ، تفلون و مدپور (Medpore) برای کاشت یا ایمپلنت چانه استفاده می شود. مدپور یک ماده جدیدتر است که به دلیل داشتن “منافذی” در ساختار پلاستیک، محبوبیت بیشتری پیدا کرده زیرا این نوع از ایمپلنت به بافت اجازه می دهد تا به جای قرار گرفتن در دور پروتز، در واقع به ایمپلنت بچسبد. ایمپلنت ها با استفاده از پیچ به استخوان وصل می شوند. پس از کاشت مواد، جراح محل برش را بخیه می زند. این روش می تواند از 30 دقیقه تا سه ساعت طول بکشد. در صورت انتخاب ایمپلنت های تزریقی (تزریق فیلر)، پزشک ممکن است بعد از لیپوساکشن، فیلرهای پوستی یا مقداری از چربی خود فرد را به محل چانه تزریق کند.
آیا جراحی زیبایی چانه عوارض دارد؟
عوارض احتمالی جراحی ژنیوپلاستی یا جراحی چانه عبارتند از:
- عفونت
- واکنش آلرژیک به ایمپلنت
- اکستروژن ایمپلنت
- قرار گرفتن ایمپلنت در معرض پیچ ها
- آسیب عصبی که باعث بی حسی دهان یا لب می شود.
هزینه جراحی زیبایی چانه
هزینه جراحی جنیوپلاستی نیز مانند بسیاری از عمل های دیگر جزو دغدغه های اصلی متقاضیان است. با این وجود نمی توان مبلغ دقیقی را به عنوان قیمت جراحی چانه اعلام کرد و مراجعین برای اطلاع از آن لازم است که به صورت حضوری نزد جراح پلاستیک مورد نظر خود مراجعه کنند. جراح در طی روند ویزیت شرایط بیمار را می سنجد و بر اساس فاکتورهای مورد نظر، هزینه نهایی را اعلام می کند. به همین دلیل لست که هزینه جراحی هر فرد با دیگری متفاوت است.
و اما عواملی که در هزینه نهایی این عمل جراحی تاثیرگذارند:
- فرم چانه
- مشکلی که نیاز به ترمیم و برطرف کردن دارد
- پیچیدگی جراحی
- روش و تکنیک های جراحی
- ابزار عمل جراحی
- شرایط سنی افراد
راهنمای انتخاب بهترین جراح جنیوپلاستی
یک جراح پلاستیک خوب و با تجربه در زمینه جراحی چانه می تواند بهترین انتخاب شما برای این عمل زیبایی باشد. پزشکان و جراحان پلاستیک به واسطه دوره تحصیلی که پشت سر می گذارند، به خوبی با آناتومی فک و چانه آشنا هستند. از همین رو می دانند که نتیجه جراحی باید به چه نحوی باشد تا با سایر اجزای صورت، متناسب باشد.
یکی از اصلی ترین اهداف جراحی زیبایی چانه، برقراری تناسب میان اعضای صورت است. جراحان پلاستیک در کنار تسلط بر آناتومی صورت و چانه، با اصول زیبایی شناختی نیز آشنا هستند. بنابراین می توانند نتیجه دلخواه را برای شما به ارمغان آورند.
برای انتخاب بهترین جراح زیبایی چانه نیز می توانید از اینترنت و فعالیت پزشک در صفحات مجازی کمک بگیرید. با این کار نمونه کارهای بیشتری از او در دسترس خواهید داشت. همچنین می توانید از رزومه پزشک و حتی تا حدودی رضایت بیماران مطلع شوید و با ذهن بازتری تصمیم بگیرید.
به طور کلی می توان گفت جراحی ژنیوپلاستی یک عمل ساده است و اکثر افرادی که از آن استفاده می کنند از نتیجه آن راضی هستند و با انجام این عمل اعتماد به نفس و احساس عزت نفس بالاتری را به دست می آورند.