یکی از رایج ترین جراحی های زیبایی، جراحی بینی گوشتی است که معمولا بسیاری از افراد در سنین مختلف برای انجام آن اقدام می کنند. یکی از باورهای اشتباه در رابطه با جراحی بینی گوشتی این است که نتیجه جراحی این بینی ها معمولا رضایت بخش نبوده و ممکن است پس از مدت ها فرم بینی بازگردد. بینی های گوشتی معمولا پوست ضخیمی دارند و نوک بینی آن ها بسیار پهن و بزرگ است. از طرفی پره بینی های گوشتی معمولا از غضروف های بسیار ضعیفی برخوردارند که موجب افتادگی بینی می شود. از طرفی نوک برخی از بینی های گوشتی به صورت ذوزنقه و نیم دایره است. معمولا زمانی که غضروف بینی های گوشتی ضعیف می شود، نوک بینی دچار افتادگی شده و فرم خود را از دست می دهد. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با هر آنچه باید در رابطه با جراحی بینی گوشتی بدانید، بیشتر آشنا کنیم.
جراحی بینی گوشتی چیست ؟
در عمل بینی گوشتی مهم ترین کار ایجاد فرم و زیبایی از طریق کاهش بافت از یک قسمت هایی از بینی می باشد. در بینی های گوشتی بدلیل ضخیم بودن بافت پوست بینی مشخصات و تغییرات حاصل روی غضروف و استخوان بینی و زوایا و خطوط آن به خوبی دیده نمی شود و زیر این بافت ضخیم پنهان می ماند.
در جراحی بینی گوشتی دستکاری های استخوانی و غضروفی بینی باید به گونه ای باشد که فاصله و فضای خالی بین استخوان بندی بینی و پوست ایجاد نگردد و با رعایت این نکات از ایجاد اسکار یا گوشت اضافی جلوگیری به عمل می آید و رضایت مندی بیمار از عمل جراحی بالاتر می رود.
جراحی زیبایی بینی توسط بهترین پزشک
ویژگی های ظاهری بینی گوشتی
بینی های گوشتی داراری ویژگی هایی هستند که با مشاهده این ویژگی ها می توان به گوشتی بودن بینی پی برد؛ اگر نمی دانید که بینی شما گوشتی هست یا استخوانی در ادامه تعدادی از این ویژگی ها مطرح شده است:
- غضروف پهن و بزرگ نوک بینی
- پوست براق و چرب نوک بینی
- نوک بینی افتاده
- غدد چربی فراوان در نوک بینی
- ضخامت زیاد پوست بینی
- بافت غضروفی نرم در نوک بینی
- شکل نیم دایره و یا ذوزنقه بینی از زاویه پایین
- ساختار ضعیف غضروف و استخوان بینی
انواع بینی گوشتی
انواع بینی گوشتی که نیاز به عمل دارند، شامل دو نوع دارای منافذ باز و بینی با پوست ضخیم هستند. با توجه به بزرگ بودن بینی روش مورد استفاده در جراحی هر کدام نیز متفاوت است. تعریف هر کدام از این بینی ها به شرح زیر است.
بینی هایی که دارای تعداد زیادی غده چربی بوده و به همین دلیل دارای منافذ باز و بزرگی هستند. معمولا در این بینی ها به دلیل چربی زیاد زیر پوست، منافذ باز روی پوست بینی به وضوح قابل مشاهده اند. اگر قصد دارید بینی خود را عمل کنید بهتر است ابتدا با دارو درمانی این چربی های اضافی را از بین ببرید و سپس برای عمل اقدام نمایید. همچنین در صورتی که داروی خاصی مصرف می کنید، بهتر است با پزشک خود در میان بگذارید. زیرا مصرف برخی از این داروها باید حدود 6 ماه پیش از عمل قطع شود.
بینی گوشتی با پوست ضخیم و چربی کم نیز از دیگر انواع بینی های گوشتی است که معمولا پوستی قرمز رنگ و براق دارد. این بینی ها معمولا دارای منافذ باز و چربی های زیاد در سطح زیر پوست هستند اما ضخامت پوست روی بینی بسیار زیاد بوده و برای جراحی بینی نیاز به کاهش ضخامت پوست است.
نحوه جراحی بینی گوشتی
ایجاد تناسب میان بینی و سایر اعضای صورت پس از جراحی بینی گوشتی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. فراموش نکنید که ایجاد قوس شدید روی بینی می تواند منجر به اختلال در تنفس از بینی شود. از طرفی به دلیل وجود غضروف های ضعیف در پره ها و تیغه بینی، استفاده از غضروف و گرافت های اضافی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. زیرا در صورت عدم مقاوم سازی غضروف ها امکان افتادگی بینی پس از جراحی وجود دارد.
به طور کلی عمل جراحی بینی به دو روش باز و بسته انجام می شود. در جراحی بینی گوشتی به دلیل نیاز به گرافت گذاری بهترین روش عمل زیبایی جراحی باز است. به طور کلی انتخاب بهترین جراح بینی تهران برای بینی های گوشتی تاثیر بسیار زیادی در دستیابی به نتیجه رضایت بخش و پیشگیری از افتادگی بینی در آینده خواهد داشت.
همچنین پزشکان متخصص در زمینه جراحی بینی های گوشتی به خوبی از روش های نوین جراحی و همچنین گرافت گذاری آگاهی دارند و می توانند بینی شما را کاملا متناسب با صورت شما فرم دهند.
مراقبت های بعد از جراحی بینی گوشتی
پس از انجام جراحی بینی گوشتی، برای حفظ فرم ایده آل بینی خود بهتر است به موارد زیر توجه نمایید.
- از تکان دادن سر خود پس از جراحی بینی و همچنین خم نمودن بیش از اندازه سر خود اجتناب نمایید.
- برای پیشگیری از جویدن غذا، بهتر است تا ده روز پس از جراحی بینی از غذاهای نرم استفاده نمایید.
- سعی کنید تا یک هفته پس از جراحی بینی گوشتی از خوردن غذاهای داغ و تند به شدت خودداری کنید.
- حداقل تا سه هفته پس از جراحی بینی از فین کردن و فشار دادن بینی به شدت اجتناب کنید.
- بهتر است از چند بالش زیر سر خود استفاده نمایید تا احتمال کبودی و تورم بینی و صورت کاهش پیدا کند.
- از خندیدن زیاد که موجب فشار به عضلات صورت می شود، خودداری نمایید.
- از نوشیدن مایعات با استفاده از نی به طور جدی اجتناب کنید.
- سعی کنید پس از جراحی بینی به صورت هوشیار بخوابید، تا از افتادن سر و ضربه دیدگی بینی جلوگیری نمایید.
- به هیچ عنوان با دهان باز عطسه نکنید.
- حداقل تا یک ماه پس از جراحی بینی گوشتی، از فشار دادن بینی خود به طور جدی خودداری کنید.
- تا یک ماه پس از جراحی بینی ورزش های سنگین و همچنین شنا انجام ندهید.
افتادگی نوک بینی های گوشتی پس از جراحی!
جراحی بینی گوشتی و استخوانی کاملا با یکدیگر متفاوتند. زیرا در جراحی بینی استخوانی هدف کوچک نمودن استخوان بینی و بالا بردن نوک بینی است. در صورتی که هدف از جراحی بینی های گوشتی، جمع نمودن پره های بینی و همچنین کوچک کردن نوک بینی است. بنابراین در جراحی بینی گوشتی بهتر است که استخوان بینی کوچک نشود و تنها گوشت بینی کاهش پیدا کند. گرافت گذاری نیز می تواند به فرم گرفتن نوک بینی و همچنین عدم افتادگی آن در طولانی مدت کمک نماید.
در گذشته برای فرم دهی بینی غضروف هایی را برمی داشتند. این موضوع موجب ایجاد چربی های تازه در بینی می شد و همین موضوع منجر به تغییر فرم بینی و از بین رفتن زیبایی آن در طولانی مدت می شد. اما امروزه پزشکان از روش جدیدی برای جراحی زیبایی بینی گوشتی استفاده می نمایند. در این روش با استفاده از تکنیک های نوین ابتدا ضخامت گوشت بینی کاهش داده می شود و مقداری از چربی های زیر پوست برداشته می شود. از طرفی با گرافت گذاری پایه بینی نیز تقویت شده از افتادگی نوک بینی در طولانی مدت جلوگیری می شود.
نکته قابل توجه: هنگام جراحی بینی گوشتی حفظ تعادل در کوچک کردن نوک بینی است. در صورتی که نوک بینی بیش از اندازه کوچک شود، به دلیل ضخامت پوست موجب افتادگی نوک بینی می شود.
آیا بینی گوشتی بعد از عمل بر می گردد؟
نگرانی در بین افرادی که دارای بینی گوشتی هستند این است که آیا پس از جراحی بینی گوشتی، بینی به حالت اولیه خود بازمیگردد؟ اگرچه در گذشته شکل بینی پس از عمل دچار تغییر میشد، اما امروزه با روشهای جدیدی که برای این عمل انجام میشود، ریسک آن به کمترین حد ممکن و حتی به صفر رسیده است.
اگر جراح پلاستیک تشخیص دهد برای نازکترشدن فرم سر بینی باید چربی زیر بینی برداشته شود، در صورت بی دقتی منجر به بدشکلی سر بینی شده و در صورتی که بیش از اندازه برداشته شود باعث اختلال در خونرسانی نوک بینی شده و عوارض بدی برای بیمار خواهد داشت. البته انتخاب جراح باتجربه برای مشاوره پیش از جراحی عمل بینی گوشتی، این احتمال را از بین میبرد.
گفتنی است بهدلیل اینکه بینیهای گوشتی، غضروف و استخوانبندی ضعیفتری دارند و در جراحی بینی، بیشترین قسمت پوست و پرههای بینی تحت تأثیر قرار میگیرند، امکان اینکه پس از گذشت مدتی از جراحی، سر بینی به سمت پایین متمایل شود، وجود دارد. هرچند در صورت حصول نتیجه دلخواه تا شش ماه پس از جراحی بینی گوشتی، دیگر تغییر عمدهای در بینی رخ نخواهد داد و به همان شکل باقی میماند.
هزینه جراحی بینی گوشتی چقدر است ؟
هزینه جراحی بینی گوشتی به عوامل متعددی بستگی داردو برای آن نمی توان قیمت ثابتی را در نظر گرفت، عوامل گوناگونی می تواند برهزینه نهایی عمل بینی گوشتی تاثیر گذار باشد. تعیین این هزینه به عوامل زیر بستگی دارد:
- تخصص جراح پلاستیک
- شکل و اندازه بینی
- شهر و مرکز یا کلینیک جراحی
- هزینه های قبل از جراحی (هزینه آزمایش خون، عکسبرداری)
- دستمزد متخصص بیهوشی
- هزینه دارو، چسب بینی و ….
کلام آخر
همانطور که در مقاله به آن اشاره کردیم در جراحی بینی گوشتی، پوست بینی عوض نمی شود بلکه فقط با برداشتن غضروف و تراشیدن استخوان بینی، حجم بینی کاهش و بینی کوچک می شود. بنابراین سعی نمایید برای عمل بینی گوشتی یک جراح خوب و با تجربه انتخاب نمایید که با توجه به مشکلات و آناتونی بینی شما زیباترین مدل ظاهری را برای بینی تان ایجاد نماید.